Hvilken Yoga skal du vælge

Hatha Yoga

Den klassiske Yoga. Du får god tid til at arbejde i stillingerne, så krop og sind får tid til af arbejde sammen.

Yogaén foregår både liggende, siddende og stående på måtten, og alt kædes sammen og giver dig ro og fordybelse. Åndedrættet er en vigtig del af al yoga, og i denne blide og kraftfulde yoga vil der blive sat fokus på Ujjayi åndedræt, som skaber fordybelse ind til dig selv. Ujjayi åndedræt har stor betydning for at kroppen kan få lov til at frigive spændinger (fysiske såvel som psykiske) samt affaldsstoffer.

Du vil få støtte og vejleding gennem hele denne yogatime.

Vi slutter af med Shavasana, som er din yoga afspænding. Liggende på måtten med et tæppe omkring dig, vil du runde din yogatime af med stilhed og ro til sind og krop.

Hatha Yoga er en ældgammel og effektiv metode til at styrke kroppen, sindet og sjælen. Effekterne af Hatha Yoga er en stærk og smidig krop, fysisk og psykisk velvære, mental klarhed og indre ro.

Praksissen forbedrer viljestyrken, giver entusiasme, optimisme og et enormt dynamisk energioverskud samt et stærkt immunforsvar. Negative tilstande i kroppen vendes til positive tilstande gennem effektiv kontrol over kroppens og sindets indre energier.

Vinyasa Flow

Smidighed, balance og styrke sat sammen i én lang bevægelse

Kroppen varmes langsomt op med klassiske Yoga stræk, hvorefter Vinyasa starter med at kæde stillingerne sammen. Det bliver én lang bevægelse, som gør at tanker og hverdag forsvinder i det øjeblik du bevæger dig på din Yoga måtte. Denne Yoga form giver dig både smidighed, styrke og balance, men den er også en yoga der giver forståelse for kroppen i bevægelse. Når kroppen bevæger sig, står tiden stille – på samme måde som når vi synger eller danser. Dette er sundt for vores opfattelse af tid, da tiden altid synes at være et fokus i vores del af verden.

Vinyasa Yoga sætter lidt puls på, så også dette vil give dig øget velvære og en god følelse af “god træning”.

Klassiske Yoga stræk og Vinyasa flow forenes, og du vil føle velvære og god energi efter denne time. Denne yogaform træner dit core, som styrker ryg- og mavemuskler samt skaber en god kropsholdning.

Du slutter af med Shavasana, som er din yoga afspænding. Liggende på måtten med et tæppe omkring dig, vil du runde din yogatime af med stilhed og ro til sind og krop via guidance og smukke lyde.

Power Yoga

Sjov og energifuld Yoga

Denne time er energisk og du vil komme i god form, når du dyrker Power Yoga. Power Yoga er en Vinyasa Yoga, hvor alle Yoga stillinger er kædet sammen. Timen er på 60 minutter, og vi varmer op til at få både puls og styrke arbejdet igennem. Her står du ikke længe i stillingerne, men til gengæld får du lidt sved på panden når du bevæger dig. Alle kan være med, men hvis du er nybegynder anbefaler jeg at du tager et par Hatha Yoga timer inden du starter Power Yoga. Det er helt tilladt at tage en lille “time off” hvis du har brug for det midt i timen. Det er nemt at hoppe på dit Yoga flow igen, og til gengæld vil du får det store smil frem når du dyrker denne Yoga. Følelsen af at have trænet kroppen godt bagefter er ikke til at tage fejl af.

Hvis du trænger til at få pulsen op, så er denne time lige dig. Jeg skuer lidt op for musikken, som kan være alt fra lounge til Soul/Pop, og gør Power Yoga til en sjov time.

Du får prøvet dig selv af i diverse yogastillinger, som giver dig masser af styrke og fedtforbrænding.

Restorativ Yoga

Restorativ yoga er for dig, som ønsker fordybelse og indre ro

Yoga asanas foregår liggende og siddende. Vi arbejder med at finde den indre dybe ro for at opnå mindfulness (evnen til at være i nuet), afspænde kroppen og forløse fysiske og mentale spændinger. Du bliver guidet ind i en tilstand, hvor du frit kan give slip på din spændinger via hjælp fra åndedrættet.

Elementer fra Iyengar yoga indgår i denne time, og vi bruger hjælpemidler i form af yogapøller, puder, tæpper, blokke og bælter. Restorative yoga har en dokumenteret positiv virkning på stress, depression og tungsind.

Restorative Yoga giver fokus på krop og sind. Kroppen bliver strakt, du masserer dine indre organer, led og muskler.

Holdet egner sig også til dig, som skal tage hensyn til en ryg, nakke, hofte mm.

Yin Yoga

Yin Yoga arbejder med at strække bindevævet og de hinder der ligger omkring vores muskler og organer

Dette gøres i en kombination af Yin stillingen og åndedrættet. Ro og fordybelse forener krop og sind. Yin Yoga er meget effektivt, og jeg kalder den også en terapeutisk yoga, da vi via disse enkle stillinger kan skabe forløsning på specielt ryg-og bækkenproblemer.

Der har været fokus på vores facie (hinde) gennem de sidste år, og hvor stor en betydning den har for vores velbefindende.  Facie er som et tyndt net omkring alle vores indre organer og den hinde, som omgiver organer, muskler, led og knogler. En “låst” krop giver smerter. Yin yoga teknikkerne går ind og åbner facie og bindevæv via stillinger og åndedrætsteknik. Hver yoga stilling indtages i 3-5 min. som er den tid det tager at “låse” op.

Jeg underviser i asiatisk Yin Yoga, som bygger på teorierne fra Traditional Chinese Medicine (TCM), som vi kender fra zoneterapi og akupunktur.

Yin Yoga dyrkes i ro med dig selv. Ved at kombinere åndedrættet med en Yin stilling løsnes for spændinger og blokeringer i den indre krop. Yin Yoga er helt fantastik Yoga teknik, som kan hjælpe dig af med smerter i kroppen.

Yin Yoga påvirker vores Chi, som er den livskraft, der strømmer i os og giver os styrke og inspiration til at leve. Ifølge Østens filosofi forener Chi krop, sjæl og ånd. Når vores Chi flyder frit, vil vi være i balance med os selv. Når vi er i balance med os selv er vi sunde i både krop og sind.