NYHED!!!

Yoga & hiking i Grønland

21. – 28. august 2024

ByLjungstrøm i samarbejde med TAAVANI travels to Greenland

For første gang tilbydes yogarejser i Grønland

Du kan godt glæde dig til dit livs eventyr

Vi er meget stolte af at tilbyde denne skræddersyet rejse til et uspoleret Grønland, med opleverser for livet

På denne rejse til Grønland danner Ilulissat og Qeqertarsuaq rammen for en uforglemmelig rejse, hvor Grønlands smukke og fascinerende natur kombineret med yoga og velvære, hurtigt vil få dig helt ned i gear.

Bemærk at fly ikke er inkluderet i prisen og skal bookes selvstændigt ved Air Greenland eller vores grønlandske samarbejdspartner Taavani ApS.

Prisen i alt per person uden fly er DKK 25.389,-

Om Disko Bugten og byerne

Disko Bugten
Disko Bugten er et af de mest besøgte områder i Grønland og ligeledes en vigtig del af det største erhverv i Grønland, fiskeriet.

Qeqertarsuaq
Qeqertarsuaq er byen på Disko Øen og fuldstændig unik i forhold til resten af Grønland. Her finder I sorte sandstrande, vulkanske klippeformationer, basaltsøjler samt mere end halvdelen af alle plantearter i Grønland. Byen og Disko Øen er også særligt kendt for det enorme fjeld, der rejser sig stejlt bag byens farverige huse. Om sommeren er øen også et yndet samlingspunkt for mange hvaler. Qeqertarsuaq betyder Den Store Ø på grønlandsk og øen er også den største i Grønland. I udkanten af byen finder I Arktisk Station, som forestår forskning af en række områder i Grønland. Stationen drives af Københavns Universitet.

Ilulissat
Ilulissat er i dag en af de mest foretrukne byer for turister, der vil opleve Grønland og de enorme isbjerge, der ligger på morænen i Ilulissat Isfjord. Isbjergene kommer fra Sermeq Kujalleq, som producerer ca. 10% af samtlige isbjerge i Grønland. Ilulissat Isfjord er et UNESCO Verdensarvsområde og på en gåtur fra byen til Sermermiut kan I nyde den helt fantastiske udsigt af isbjergene fra land. I sommersæsonen vil I sandsynligvis også opleve hvalerne helt tæt på isbjergene. Foruden isfjorden kan I også opleve Knud Rasmussens museum samt lulissat Kunstmuseum. Derudover finder I også en række gode spisesteder i Ilulissat—typisk på byens forskellige hoteller.

Dag 1:
Vi mødes i København Lufthavn i Terminal 2, hvor Air Greenland har check-in til flyveren mod Grønland. Er du rejst til Grønland tidligere, så mødes vi på havnen i Ilulissat.

Ved ankomst til Ilulissat tager vi direkte til havnen, hvorfra vi sejler videre til Qeqertarsuaq på Disko Øen. Vi sejler med selskabet Disko Line, og undervejs på turen gør vi det første møde med den smukke natur, og forhåbentlig kan vi opleve et par hvaler på turen til Disko Øen.

Vi bor på Hotel Disko Island i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet. Efter check-in samles vi en kort tur rundt i byen.

Hen på eftermiddagen vil der være din første mindful yoga, hvor vi laver en lille meditation, som velkomst til Grønland.

Dag 2:
Fra morgenstunden mødes vi i receptionen inden vi går ud til den sorte sand strand og dyrker dagens yoga, mens du nyder den utrolig smukke udsigt over ishavet.

Klokken 11 mødes vi i receptionen og begynder vandringen til toppen af Lyngmarksbræen. Vandreturen fra hotellet og til Disko Mountain Lodge tager omkring fire timer hver vej. Ruten er flere steder meget stejl og der skal forceres godt 900 højdemeter. Terrænet er ujævnt og der er passager undervejs med rullesten, hvorfor vandrestave anbefales til at afhjælpe balancen. Som deltager er det derfor vigtigt, at du er iført gode vandrestøvler, er bekendt med at vandre og generelt er i fysisk god form.

Vandringen er utrolig smuk og naturen meget varieret. Vi holder flere pauser undervejs og giver os god tid til at nyde omgivelserne og den flotte udsigt ud over Diskobugten. På en klar dag kan man se helt til Ilulissat! Madpakken spises undervejs eller ved ankomsten til lodgen.

Disko Mountain Lodge er en blå træhytte, som ligger på toppen af Lyngmarksfjeldet midt ude i ingenting – eller midt i alting, hvis du elsker rå natur. Lodgen, som er både hyggelig og komfortable dens beliggenhed taget i betragtning, er inddelt i et antal soverum med køjesenge (fire senge i hvert rum) i to fløje. Hvert rum har vinduer og udsigt mod enten syd eller nord. I lodgens midte ligger opholdsstuen med spisebord og panoramaudsigt ud over Diskobugten. En skibsovn sørger for opvarmning. Der er køkken, hvor vores guide tilbereder måltiderne og aldrig siger nej til en hjælpende hånd med opvasken, to toiletter (posetoiletter) og en håndvask med koldt vand. Bad er ikke muligt og der er heller ikke mulighed for opladning af mobil, kamera og lignende. Der er ingen mobildækning omkring lodgen, men vores guide medbringer en satellittelefon til nødbrug. En overnatning i Disko Mountain Lodge er altså en helt fantastisk måde at koble fra på og fokusere på at nyde naturen, oplevelsen og nærværet.

Under hensyntagen til vejret, forholdene på gletsjeren og gruppens sammensætning planlægges en række øvelser omkring vejrtrækningsøvelser og øvrige fællesaktiviteter for eftermiddagen og aftenen. Der er forskellige muligheder for aktiviteter fra vandring over mod Blæsedalen eller Apostlefjeldet eller til en tur op ad gletsjere evt. iført snesko. Vi henstiller til, at du følger guides anbefalinger for dagens aktiviteter.

Aftensmaden er simpel men velsmagende og vores guide har lidt sødt med til aftenkaffen. Vi anbefaler at du selv medbringer snack til vandringen.

Aftenen på toppen af fjeldet afsluttes med en guidet meditation, som får dig til at føle dig i ét med naturen og mærke livet NU.

Dag 3:
Vi starter morgenen med yoga og nyder den fuldstændig fantastiske udsigt. Efter lidt morgenmad og pakning begynder vi turen tilbage til Qeqertarsuaq. Her forventer vi at være nede omkring klokken 12 – 13:00. Vi returnerer til vores værelser på hotellet, hvor vi efterfølgende spiser en god frokost på hotellet.

Efter frokosten er der mulighed for at udforske øen på egen hånd. Før aftensmaden er det muligt at kaste sig i bølgen blå fra den sorte sand strand og efter humøret skynde sig ind i saunaen for at få varmen igen. At bade i ishavet er en ”once in a lifetime” oplevelse.

Dag 4:
Vi sejler fra Qeqertarsuaq fra morgenstunden og sætter kursen retur mod Ilulissat. I Ilulissat bor vi ikke ringere end på Hotel Icefjord, som er det absolut bedst beliggende hotel i Illulissat med udsigt over hele ishavet. Maden er et kapitel for sig med høj gastronomi og nogle af de bedste kokke i Grønland. Her kan du smage iskrabbe, moskusokse, sæl og andre grønlandske specialiteter. Du har under dit ophold på Hotel Icefjord hele 4 middage inklusiv, hvilket du kan glæde dig til.

Efter du har fået tildelt dit værelse, står den på en byrundtur, så vi alle selv kan begå os i byen på egen hånd, men vigtigst af alt, er at vi får set alle de gode steder i byen. Vi har allieret os med én af byens dygtige guider, som vil fortælle os alt det vi behøver at vide.

Dag 5:
Morgenen starter som de øvrige morgener med yoga efterfulgt af morgenmad. I dag besøger vi det meget ikoniske byggeri – Ilulissat Isfjordscenter.

Med sin verdensklasse arkitektur er Isfjordscentret i sig selv en attraktion og udformningen er tænkt sammen med centrets formidling. Bygningens form er inspireret af sneuglens vingefang, når den er i flugt gennem landskabet. Isfjordscentret ligger som en naturlig forlængelse af vandreruterne i UNESCO Verdensarvsområdet. Derfor er taget konstrueret, så man kan gå over centret og nyde udsigten til det omkringliggende landskab.

Det er en del af Dorte Mandrup Arkitekternes grundtanke om, at Isfjordscentret på den ene side skal påvirke området så lidt som muligt, samtidigt med at centret indbyder til en transparent dialog mellem udstilling og omgivelser – mellem mennesker og natur.

Isfjordscentret tager dig med på en smuk og lærerig indføring i den grønlandske natur og kultur.  I forår-, sommer- og efterårsmånederne er der fra vores tag fri adgang til et af Grønlands smukkeste udsigtspunkter, hvorfra du kan se udover isfjorden Kangia. Udover den faste udstilling rummer Isfjordscentret to kunstinstallationer, biograf, butik og café, hvor du som besøgende kan gå på opdagelse og nyde en bid mad, mens besøgets mange indtryk bundfælder sig.

Efter besøget spiser vi medbragt frokost, og det vil herefter være muligt, at begive sig ud på en af de fire vandreruter i området. Disse vandreruter er af forskellig længde og sværhedsgrad, og fører dig gennem et fantastisk landskab og flotte udsigter.

World Heritage Trail Rute: Ilulissat Isfjordscenter – Sermermiut (gangbroen)

Gangbroen er den nemmeste og hurtigste vej til Isfjorden, og er derfor populær blandt både turister og lokale.

Længde: 1,3 km hver vej, Vandretid: 0,5 timer hver vej, Sværhedsgrad: ●○○○

Terræn: Gangbro hele vejen. Gode adgangsforhold til dårligt gående, kørestole og klapvogne.  

Rød Rute: Ilulissat Isfjordscenter – Holms Bakke

En smutvej til eller fra Isfjorden, der går til Holms Bakke, hvor der er udsigt over Isfjorden.

Længde: 1 km hver vej, Vandretid: 0,5 timer hver vej, Sværhedsgrad: ●●○○

Terræn: Relativt let terræn, kun få stigninger.

 

Gul Rute: Elværket – Ilulissat Isfjordscenter

En smuk tur, hvor man kommer tæt på de store, strandede isfjelde ved Isfjeldsbanken.

Længde: 2,7 km, Vandretid: 1,5 – 2 timer, Sværhedsgrad: ●●●○

Terræn: Relativt let terræn, nogle stigninger.

 

Blå Rute: Stenbruddet – Sermermiut – Ilulissat Isfjordscenter

En smuk og varieret vandretur, der viser mange sider af Isfjorden.

Længde: 6,9 km, Vandretid: 4 – 5 timer, Sværhedsgrad: ●●●●

Terræn: Ujævnt og en del stigninger.

Se kort her – https://isfjordscentret.gl/da/om-ilulissat-isfjordscenter/#arkitekturen (ca. nederst på siden)

Dag 6:
På dag 6 starter vi dagen med yoga, hvorefter vi spiser morgenmad. Efter morgenmaden står den på besøg i den gamle bygd Oqaatsut. Vi starter turen med at sejle fra Ilulissat til Oqaatsut; en 30 minutters tur blandt de enorme isbjerge fra Ilulissat Isfjord, som driver lige så stille nord for byen. Når vi ankommer til Oqaatsut tager vores guide os med på opdagelse i bygden, hvor vi blandt andet ser bygdens skole, kirke og fiskefabrikken. Guiden fortæller om livet i en lille bygde, om samfundet og Oqaatsuts historie som en tidligere hvalfangerbygd.

Bygdeturen slutter ved Restaurant H8 Explorer, hvor vi får serveret frokost lavet på lokale råvarer. Restaurant H8 er en ikonisk restaurant med fantastisk mad. Efter frokost er der mulighed for at vandre i området, eller blot sidde og nyde stilheden i de magiske, uforglemmelige omgivelser, før båden sejler os tilbage til Ilulissat. I stedet for at sejle hjem er det også muligt at gå langs vandet tilbage til Ilulissat, hvis vejrforholdene er til det. Turen tager 7-8 timer og er meget smuk.

Det er en utrolig flot tur. Afhængigt af sommeren og smeltevandet, så kan der være passager, hvor vandet står meget højt og det muligvis er nødvendigt at tage støvler og bukser af for at krydse uden våde tæer. I det tilfælde skal det nok være muligt at blive sejlet tilbage til Ilulissat.

Turen arrangeres af Albatros Arctic Circle – https://albatros-arctic-circle.com/da/oqaatsut-day

Om Oqaatsut:
Oqaatsut, (tidl. Oĸaitsut), hollandsk navn: Roobay (den rolige bugt), dansk Rodebay “Rødebugt” er en lille grønlandsk bygd med 27 indbyggere (2022) og ca. 100 slædehunde 15 km nord-nordøst for Ilulissat. Oqaatsut hører til Avannaata Kommune. Bygden ligger på en halvø med udsigt til Diskobugtens isbjerge.

Det grønlandske navn Oĸaitsut betyder “fugle der ikke kan snakke/der ikke har tunge” og referere til skarvene, idet der er mange skarvefjelde i området. Navnet Roobay stammer fra hvalfangertiden, hvor hollænderne navngav stedet da den byggede en hvalfangerstation på østsiden af bugten samt et trankogeri på vestsiden.

Dag 7:
Dags tur til Eqip Sermia – Eqi – hvor det med båd er det muligt at komme tæt på gletsjeren for at se og høre den kælvende bræ. Bragene er enorme, og synet af isfjelde der vælter ud i vandet, er en helt unik oplevelse.
Turen går fra Ilulissat og nordpå langs kysten. Vi sejler forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Paakitsoq, hvor du kan være heldig at se hvaler og sæler boltre sig. Turen går videre op igennem Ataa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald.

Ved ankomst til Eqi gletsjeren ligger skibet et par timer i passende afstand foran bræen, så vi kan betragte de fascinerende kælvninger. Guiden ombord på båden fortæller om Eqip Sermia og forkæler dig med en lækker frokost, alt imens du nyder omgivelserne og har mulighed for at tage billeder af det storslåede naturfænomen.
Udflugten er en heldagstur, hvor der virkelig er mulighed for at fordybe sig i oplevelsen og nyde sejladsen i den smukke grønlandske natur.

Praktisk om turen:
Vi sejler med Disko Line, hvorfor der også kan/vil være andre passager med på skibet.

Turen tager fra 2 til 5 timer hver vej, afhængigt af, hvilken type skib der bliver anvendt. Hvilket skib der anvendes, afhænger fuldstændig af is forholdene, som kan ændre sig fra time til time.

2 timers ophold foran gletsjeren, frokost, kaffe og te inkluderet i prisen.

Bemærk at skibet typisk også har gæster med ombord til Glacier Lodge Eqi. Er du interesseret i at forlænge turen med overnatning og mulighed for vandring i området, kan du booke dit ophold hos vores samarbejdspartner Taavani ApS. Det er en uforglemmelig oplevelse at bo tæt på gletsjeren i egen lille privat hytte.

Dag 8:
Vi spiser morgenmad og får pakket huset ned inden vi kører til Ilulissat Lufthavn for at sætte os i flyet mod Kangerlussuaq og videre til København.

Tak for en fantastisk og uforglemmelig tur.

Anbefalinger til turen:

Her under en række anbefalinger til turen:

  • Lag på lag er altid en god ide, når man skal klæde sig på til det grønlandske klima. Vejret kan være utrolig omskifteligt. Særligt på turen til Lyngmarksbræen på Disko Øen er det vigtigt med en god påklædning, hvor det er let at køle sig af og tage et lag mere på.
  • Flyene til indenrigsflyvning i Grønland er meget små, hvorfor vi klart anbefaler at have en rygsæk med som håndbagage og efter trolley derhjemme.
  • Ligeledes kan det være en god ide at rejse med duffelbags, da disse er markant lettere at bevæge sig rundt med i Grønland end en kuffert. Vælg gerne en duffel, som også kan tages på ryggen.
  • Hvis I godt kan lide en øl eller lidt vin til maden, så vil jeg anbefale at købe lidt med når I lander i Kangerlussuaq (tax-free butikken i udenrigsområdet på jeres venstre hånd) den første dag. Priserne i Grønland på alkohol er tårnhøje. I må hver have 3 flasker vin, seks øl og seks sodavand.
  • Myggenet, myggespray og powerbank vil ligeledes være en god ide at have med.
  • Vi er nærmest naboer til Hotel Icefjord og her kan vi varmt anbefale at spise en aften eller to under opholdet i Ilulissat.
  • Snacks til de forskellige vandreture er bestemt også værd at huske. På Disko Øen kan I nå at købe lidt i det lokale kiosk/supermarked inden afgang til Lyngmarksbræen. Køb eventuelt lidt ekstra så I har til vandreturen nord for Ilulissat. Jeg er ikke helt sikker på om butikkerne i Ilulissat har lukket på Nationaldagen (jeg mener, at de har lukket).
  • I forhold til madlavningen i Ilulissat så findes der to muligheder for indkøb Pisiffik og Brugseni (Brugsen som I kender det fra Danmark).